;

Brussendag: Aandacht voor broers en zussen van mensen met een intensieve zorgbehoefte

BuroFlo organiseert op 6 oktober samen met May-D Coaching, VrijetijdsbestedingNH en VrijwillligersNH een Brussendag voor volwassen broers en zussen van mensen met een beperking.

Brussendag: Aandacht voor broers en zussen van mensen met een intensieve zorgbehoefte

En nu even de schijnwerper op links en rechts gericht

 

Broers en zussen (Brussen) van mensen met een intensieve zorgbehoefte zijn van harte welkom op deze middag om hun ervaringen, verhalen, tips en hartverwarmende versterking uit te wisselen.

Met liefde ruimte geven
In de zorg en begeleiding van mensen met een beperking is veel aandacht voor de persoon met een beperking. Minder voor de broers en zussen uit hetzelfde gezin. Dat gebeurt vaak noodgedwongen en door de brusjes wordt vaak met liefde volop ruimte gegeven voor die zorg en aandacht. Wanneer de brussen opgroeien nemen zij dikwijls een deel van de zorg en begeleiding van hun ouders voor hun verwant over. En daar horen weer heel andere vraagstukken en verantwoordelijkheden bij.

Verantwoordelijkheid dragen
Dit doen brussen naast de zorg die zij al voor hun eigen gezin en misschien ook nog hun ouders hebben. Maar zoals gezegd doen zij dat met veel genegenheid en betrokkenheid bij hun verwant. Dus wordt deze verantwoordelijkheid vaak zonder meer op zich genomen. Dat maakt dat de agenda en het leven van brusjes vaak nogal volloopt.

Deze middag gaat het anders
Daarom doen we het nu eens anders. Deze dag staan de volwassen brussen in de spotlights! Deze middag draait het helemaal om hen. Dus nu even niet de aandacht op de zorgvrager gericht, maar volledig op de broers en zussen zodat zij gezien worden. Want ook zij hebben een verhaal te vertellen. En voor die verhalen is deze middag volop ruimte.

Verwennerij
BuroFlo en May-D Coaching organiseren om een dag vol herkenning, verhalen en ervaringen delen en veel, heel veel verwennerij. Broers en zussen van mensen met een beperking en hun eventuele partners zijn van harte welkom op 6 oktober op de locatie van LeekerweideGroep aan de Verlengde Kerkweg 1 in Wognum. De dag start om 13.30 uur en eindigt om 16.00 uur. Voor de organisatie wordt een bijdrage gevraagd van € 7,50 pp, maar daarbij is de verzorging en extra’s van de gehele dag inbegrepen.

Maar ook tips meenemen
Doelstelling van de middag is om de brussen eens te verwennen. Maar ook om ruimte te geven aan hun beleving, verhalen en om ervaringen uit te wisselen. Hoe pakken andere brussen de zorg en verantwoordelijkheid op, hoe zorg je ook goed voor jezelf en welke mogelijkheden zijn er om het makkelijker te maken?

Over de organisatoren
Dorothé Boots van May-D Coaching is zelf Brus èn moeder van een kind met een intensieve zorgbehoefte. Zij weet wat brus-zijn is en welke verantwoordelijkheden,  vraagstukken en emoties daar bij komen kijken. Als coach begeleidt zij gezinnen met een zorgintensief gezinslid. Ook organiseert zij speciale middagen voor jonge brusjes, zodat zij ook hun herkenning en begrip kunnen vinden bij leeftijdgenoten. Niet omdat het per se heel zwaar is, maar wel omdat het een ander, minder vaak verteld en herkenbaar verhaal is.

Letty Chapel/Annemiek Eppingbroek van BuroFlo organiseren allerlei activiteiten en scheppen voorwaarden om zorg, begeleiding en dragen van verantwoordelijkheid voor anderen makkelijker en doenlijker te maken. Zorgdragen voor naasten is vanzelfsprekend, maar moet wel te doen zijn. BuroFlo wil graag aandacht en steun geven aan mantelzorgers en deze ‘stille’ mantelzorgers  in het bijzonder. Vandaar het initiatief voor deze speciale brussenmiddag. BuroFlo en May-D Coaching worden daarin bijgestaan door VrijwilligersNH en VrijwilligersNH. Zij maken er tezamen een mooie middag van. Het zou gezellig en goed zijn wanneer u er ook bij bent!

Aanmelden kan nu al: via info@buroflo.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 0229-576357.

Programma Brussendag 13.30 tot 16.00 uur:

13.30 uur: Welkom door Dorothé Boots, initiatiefnemer Brussenmiddag

13.45 uur: Anjet van Dijken, zelf Brus vertelt over haar ervaringen

14.15 uur: 2e kopje koffie

14.30 uur: Communicatiespel

               Me-time – proeverijen en voetreflex, hand- en stoelmassages

15.30 uur: Afsluiten met een drankje en een hapje

16.00 uur: Ontvangst goodiebag en einde programma

Kosten:     € 7,50 per persoon

Inbegrepen: Entree, 2 x koffie/thee met iets lekkers, drankje met hapjes en een goodiebag.

 

Download hier de uitnodiging.

Info aanvragen

Wilt u meer weten of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.